Logotyp #trevligtfolk

Publicerad:

"Rahula inspirerar mig att bli en bättre lärare"

Helena Hermansson berättar om Rahula Husseini.

– Rahula blev min elev ganska nyligen, berättar Helena Hermansson.

– Han har ett ursprung från Afghanistan men han har själv aldrig någonsin bott där, utan precis som många andra vuxit upp i angränsande länder. Rahula levde i Pakistan och som 13-åring begav han sig därifrån för att söka trygghet i en annan del av världen. Han hamnade i Sverige och så småningom i mitt klassrum.

Rahula har ingen kontakt med sin familj idag, och vet inte hur de har det. Hans pappa blev skadad innan han for och det är två år sedan han hörde av dem senast. Han har ett telefonnummer som han ringer, men det är ingen som svarar i andra änden.

– Rahula och många ungdomar i hans situation har varit med om saker som jag aldrig ens kan föreställa mig och som jag önskar att ingen skulle behöva uppleva. Ändå möts jag varje dag av ett strålande leende, från en kille som verkligen vill skapa sig ett nytt liv här.

– När jag ser hans målmedvetenhet och glädje och vet vad han har med sig i bagaget, så inspirerar det verkligen mig i min roll som lärare, för att kunna hjälpa honom på väg mot ett bättre liv, avslutar Helena.

Kontakt

Borlänge kommun

Servicecenter
Telefon: 0243 - 740 00

Instagram: #TrevligtFolk Länk till annan webbplats.
Facebook: #TrevligtFolk Länk till annan webbplats.

E-post: trevligtfolk@borlange.se

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här