Logotyp #trevligtfolk

Publicerad:

"Mahad är inte rädd för något, han ser till att saker händer"

Hassan Farah berättar om Masad Musse.

– När jag tänker på Mahad känner jag framtidsutveckling, han är väldigt framåtriktad. Grubblar inte på saker som hänt utan ser alltid framåt. Han är heller inte rädd att ta sig an utmaningar, han bara dyker in i dem, berättar Hassan Farah, lagkapten i Somalia bandy.

Mahad Musse är ordförande i Somalia Bandy, men spelar inte själv. Mahad kom till Sverige 2014 och före det hade han utbildat sig till läkare i Ukraina. Nu är han enhetschef inom hemtjänsten på Borlänge kommun och är hängiven i sitt jobb att serva medborgarna.

– Mahad är född ledare, effektiv och handlingskraftig. Alla som träffar honom kan se honom som ett föredöme, säger Hassan och fortsätter:

– Han ser till att allt är i ordning och att saker går rätt till. Han tar också ansvar för att killarna i laget ska utvecklas som människor och hamna rätt i samhället.

Mahad jobbar hårt för att utveckla Somalia Bandy, både nationellt och internationellt. Bland annat genom att ha kontakt med Olympiska Kommittén i Somalia och att försöka hitta på nya sätt att utveckla bandyn.

Ett exempel på Mahads handlingskraft och oräddhet var i november 2017 inför bandy-VM i Kina. För att kunna åka behövde man bland annat ordna med inresevisum.

– Mahad frågade oss varför vi inte bokade flygbiljetter och vi berättade att utan inbjudan från Internationella Bandyförbundet får vi inga visum. Så han ringde dem där och då, och sa: “Vi vill ha en inbjudan.” Och de skickade en! Han är inte rädd för någonting, han ser till att saker händer, avslutar Hassan.

Kontakt

Borlänge kommun

Servicecenter
Telefon: 0243 - 740 00

Instagram: #TrevligtFolk Länk till annan webbplats.
Facebook: #TrevligtFolk Länk till annan webbplats.

E-post: trevligtfolk@borlange.se

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här