Logotyp #trevligtfolk

"Laila gjorde alltid det där lilla extra för oss barn"

Mari hedlund berättar om Laila Forslund

– Laila var min lärare, i småskolans första och andra klass på Bullermyrens skola, berättar Mari Hedlund, och fortsätter:

– Hon var en sådan underbar skolfröken som alla tyckte väldigt mycket om, hon brydde sig verkligen om oss barn. Trots att hon bara var min lärare under två år, så har hon verkligen gjort avtryck och jag minns henne väl. Jag nämner henne ibland i jobbet och alla som minns henne ler när de tänker på henne. Och det här gäller ju flera generationer.

Laila Forslund bor i Bergslagsbyn i ett fint hus med stor trädgård, och dit blev barnen hembjudna på saft och bullar, och de fick komma ut i hennes fina trädgård.

– Det var stort för oss att få komma hem till en lärare och att få vara i hennes fina trädgård, de flesta av oss bodde ju i lägenhet. Och att bjuda hem oss var ju inte något som förväntas av henne som lärare, men hon ville göra det för oss.

För Laila var det helt naturligt att bjuda hem barnen, hon hade ju plats och det fanns massor att lära ut både i trädgården och i hemmet. Och hennes engagemang för barnen syns också i att hon fortfarande har kvar skolfoton i ett album. Hon brydde sig alltid lite extra om barnen hon hade i sin klass och de andra barnen på skolan.

– Jag stötte på Laila för ett tag sedan av en slump på stan, och hon är fortfarande pigg och alert trots att hon är 87. Hela hennes person utstrålar vänlighet och omtanke, både till föräldrar och barn.

  • Ingen giltig användare vald.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Borlänge kommun

Servicecenter
Telefon: 0243 - 740 00

Instagram: #TrevligtFolk Länk till annan webbplats.
Facebook: #TrevligtFolk Länk till annan webbplats.

E-post: trevligtfolk@borlange.se

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här