Borlänge kommun

"Hassan är en energispridare som gör allt för laget"

Kevin Brown berättar om Hassan Farah

– Hassan är en sån otrolig energispridare! säger Kevin Brown och fortsätter. Vi träffades för första gången för fyra år sedan när vi tog hand om Bandyskolan tillsammans. Jag kom från Ljusdals elitserielag i bandy och han från Somalia Bandy. Jag slogs direkt av sättet han bemöter folk, tar hand om de yngre och sina medspelare.

Hassan Farah har varit med sedan starten av Somalia Bandy, deltagit i fem VM-turneringar och är en föregångsman i laget. Han är lagkapten och ledamot i styrelsen för Somalia Bandy Association.

– Han ställer alltid upp och gör allt för laget – från att ta hand om bandyskolan till att slipa skridskor och ta hand om lagtröjorna, berättar Kevin Brown.

Kevin Brown spelar idag i bandylaget Peace & Love City. När han spelade i Ljusdal, var han den enda mörkhyade bandyspelaren i elitserien.

– Tänk om jag kunnat spola tillbaka bandet till när jag var liten! Den åttaårige Kevin hade verkligen behövt någon som Hassan, och sett upp till honom. Han är öppen och förstående och har oerhört lätt för att skapa band med andra. Han vet hur viktigt det är att ta hand om sina medmänniskor där man är.

Med sitt sätt att vara gör Hassan stor skillnad. Inte minst för Somalia Bandy och alla spelarna.

– När jag tränar tar det mig ungefär två timmar med ombyte och dusch efteråt. Hassan lägger sex timmar. För han gör allt annat runtomkring: han hämtar alla med minibuss före träning, slipar skridskor, fyller på vattenflaskor, är både assisterande tränare och spelare och sedan skjutsar han hem alla efter träningen. Det visar vad man kan göra när man har hjärtat på rätt ställe.

  • Ingen giltig användare vald.