Borlänge kommun

"Emil får hela bygden att samlas och att leva."

Lena berättar om Emil Westlund

– När Emil kom till Sellnäs och blev vår nya Ica-handlare, skapade han den samlingsplats som är förutsättningen för äkta bygemenskap. Den gamla tidens mötesplats för byborna i en fräsch och modern förpackning, kryddat med ett enormt engagemang, berättar Lena Lagestam.

Emil driver Ica Nära i Sellnäs, med den service som behövs som post och apotek. Men han har högre ambitioner än så: Han har dragit igång en pizzeria vilket uppskattas av alla i området, eftersom de nu slipper komma hem med pizza som kallnat i bilen på väg hem från någon av Borlänges mer centrala pizzerior. Han har även anordnat godisregn från taket för barnen, fisketävling på Sellnässjön, kräftskiva på parkeringen och fiskeauktion. Helt enkelt en hel del utöver det vanliga.

– När han var helt ny här så började han med att åka upp till skolan och bjuda alla barn på jordgubbar och glass, för att säga hej. Alla barn berättade för sina föräldrar om sin nya kompis Emil som bjöd på jordgubbar och glass, och sedan dess är hans butik den givna mötesplatsen för folket som bor häromkring. Han sprider massor med positiv energi och glädje, ibland ska man bara gå in för att hämta ett paket och sedan är man på kanonhumör när man kommer ut igen. Han får hela bygden att samlas och att leva, avslutar Lena.

  • Ingen giltig användare vald.