Logotyp #trevligtfolk

Publicerad:

Dalecarlia Cup – Sveriges trevligaste fotbollsturnering

Dalecarlia cup är fotbollsturneringen som förenar. Barnen som spelar och alla volontärer som hjälper till skapar tillsammans en folkfest, där kärleken till fotbollen är i fokus.

Det räcker med ett par skor, en boll och ett gäng som vill spela fotboll tillsammans. Att det är så enkelt tror Magnus Olsson, klubbchef på IK Brage, är nyckeln till att fotbollen förenar så många människor.

– Det är en sport som är oerhört enkel att genomföra för alla. Det är inte dyrt och krångligt att spela fotboll. Sedan är det en lagsport som skapar gemenskap, säger han.

Skapar möten

Dalecarlia cup arrangerades första gången 1981 och lockar flera tusen barn och unga mellan 8 och 16 år till Borlänge varje sommar.

– Turneringen skapar möten mellan människor som kanske inte träffats annars. Det blir många olika kulturer som möts i lagen, barnen knyter nya kontakter, samtidigt som de får hålla på med sin favoritidrott, säger Magnus Olsson.


För att Dalecarlia cup ska kunna genomföras krävs dessutom mycket ideellt arbete. Totalt 400 funktionärer hjälper till med allt från att vara parkeringsvakter till att bemanna kiosk och skolbespisning.

Varifrån kommer engagemanget?

– Det finns en stolthet i att hjälpa till med turneringen, som har en stark tradition. Många av funktionärerna är också föräldrar till fotbollsspelande barn och för dem är det självklart att ställa upp. Sedan är det kul att vara här, det är en härlig stämning under turneringen. Och det är tack vare det starka engagemanget från funktionärerna och andra idrottsföreningar i Borlänge som turneringen blir verklighet varje år.

Vad betyder Dalecarlia cup för Borlänge?

– Mycket! Det är ett av våra största arrangemang och marknadsför Borlänge på ett bra sätt. Det är en folkfest med härlig atmosfär, där fotbollen står i centrum. Och de unga som medverkar får ett minne för livet.

Kontakt

Borlänge kommun

Servicecenter
Telefon: 0243 - 740 00

Instagram: #TrevligtFolk Länk till annan webbplats.
Facebook: #TrevligtFolk Länk till annan webbplats.

E-post: trevligtfolk@borlange.se

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här